gezond tussendoortje stoomoven

Koken, verwarmen en stomen in de stoomoven

Koken met stoom in een stoomoven is behalve lekker, heel erg gezond. Daarnaast is het koken in een steamer een rage geworden. Bijna over in ieder huishouden in Nederland is er wel een te vinden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, met verschillende functies in tientallen merken. Er zijn combi-,, hogedruk-, en modellen zonder druk verkrijgbaar. Waarin we voedsel kunnen stomen, blancheren, ontdooien, conserveren, verwarmen of simpelweg complete maaltijden kunnen bereiden. Veel senioren gebruiken het ook voor het opwarmen van kant-en-klaar maaltijden. Zie ook: Zijn kant en klaar maaltijden gezond?

Hoe werkt het?

Tijdens het koken in een steamer, wordt het eten gaar met behulp van stoom. Het voedsel ligt niet in het water. Hierdoor blijven de geur, kleur, vitamientjes en mineralen van bijvoorbeeld groente, vis, vlees of pasta behouden. Stoomovens zijn ideaal voor het bereiden van maaltijden. In vergelijking met ouderwets koken, is koken met een stoomoven vele malen gezonder. In grote steden zien we dat steeds meer ouderen en gezinnen het gebruiken. Het aanbod met maaltijden in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is hier heel geschikt voor.

Het past in de moderne keuken

Vroeger keek men al gauw op van een mooie keuken, als de kastjes, het aanrecht, de gootsteen en de dampkap al bijzonder waren. Voor het apparatuur gold toen een vaatwasser, koelkast en oven. Tegenwoordig is er veel meer voor nodig. In de keuken van nu zijn luxe en comfort essentieel. De stoomoven, quooker en inbouw koffie- of espressomachine mogen in de hedendaagse keuken heus niet ontbreken.

Welke modellen zijn er?

Een stoomoven is verkrijgbaar in verschillende modellen, merken, formaten en prijzen. Het werd tot voor kort nog alleen in restaurants toegepast om maaltijden te bereiden. Een steamer is zeer handig, als u het eenmaal onder de knie heeft. Maaltijden bereiden kan op een zeer simpele en snelle manier. Daarnaast is het ook nog een gezonde manier van koken. Het eten brandt niet aan en kookt niet droog. Hangende baklucht of kooklucht in het hele huis zijn met een stoomoven verleden tijd. Zie ook: 7 dingen die je moet weten als je een stoomoven wil kopen.

Steeds meer Nederlanders stomen hun maaltijden

De stoomoven was tot voor kort nog een apparaat dat gebruikt werd in vier of vijf sterren restaurants, door chefkoks en werd door velen van ons gezien als iets vreemds. Mensen die tegenwoordig een nieuwe keuken aanschaffen zullen een steamer zoals een ingebouwde afvalbak keukenkast, niet meer over het hoofd zien. Mede dankzij de betaalbare modellen kunnen gewone huishoudens ook een steamer permitteren. Deze stoomovens doen echt niet onder in vergelijking met de apparatuur van de vijf sterrenrestaurants. Zo hebben de budgetvriendelijke modellen ook heel wat keuze als het gaat om automatische functies omtrent de gaartijd, complete maaltijden kunnen ook hierin met een druk op de knop bereid worden.

    Leave A Comment

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    x

    Lost Password